64

Българин ще съдийства на Световното по лека атлетика в Будапеща

Българският международен съдия с най-голям стаж Емил Здравков, който е в списъка на Реферите на Световната атлетика - Сребърно ниво, получи покана да бъде сред арбитрите на 19-ото Световно първенство по лека атлетика за мъже и жени в Будапеща.

Никога преди български съдия не е бил канен от Националната федерация на страната домакин на най-големия спортен форум, организиран от Световната атлетика. Емил Здравков ще бъде ангажиран на СП като съдия на проверката, откъдето атлетите, след като са загрели преди своите дисциплини, ще бъдат отвеждани на състезателния терен за участие.

В своята кариера Здравков има международни назначения на различни форуми, сред които са Европейският шампионат в зала в Истанбул тази година, Европейското първенство за юноши и девойки под 18 г. миналото лято в Йерусалим и Световните университетски игри в Неапол и Европейските игри в Минск през 2019 г.

Атлетическият Мондиал в Будапеща се провежда от 19 до 27 август 2023 година, като в него са заявени да участват около 2000 атлети от 200 национални федерации. В стартовите списъци фигурират имената на множество олимпийски и световни шампиони от последните големи първенства в леката атлетика.

В Световния шампионат в Будапеща трябва да се включат и трима български атлети: световният университетски шампион Тихомир Иванов (скок височина), двойният европейски вицешампион за юноши Божидар Саръбоюков (скок дължина) и Милица Мирчева (маратон). 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?