Следвайте ни

Автомат Калашников за "Играч на мача"

Екстравагантна награда за "Играч на мача" получи вратарят Савелий Кононов, който помогна на тима си "Ижстал" (Ижевск) в мача от второто ниво на хокейното първенство на Русия срещу "Челмет" (Челябинск). Двубоят завърши 3:2 за "Ижстал", а на стража бе връчен автомат "Калашников" от капитана на отбора.

Самите хокеисти гласуват кой да грабне отличието. Кононов спаси 36 удара от общо 38 във вратата си. Той е отскоро в Ижевск - присъедини се към тима през миналия сезон и досега е изиграл 12 срещи.

В съблекалнята влязоха треньорът на "Ижстал" Рамил Саифулин и неговият помощник и връчиха оръжието на капитана, а той го предостави на Савелий Кононов.

Аналогичните награди в Националната хокейна лига на САЩ и Канада са далеч по тривиални. Дори "Каролина Хъракейнс" не може да се мери - там на Играча на мача дават брадва. В "Ню Йорк Рейнджърс" са направо скучни - т. нар. "Бродуейска шапка".

"Калашников" се прави в Ижевск и Саифулин не пропусна този факт, като същевременно добави, че наградата с легендарния автомат ще стане традиция. Капитанът се пошегува дали може да стреля.

 
На въпрос как ще се процедира при гостуванията, треньорът отвърна, че ще мисли по въпроса.

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?