Ансамбълът със златен медал, Боряна Калейн със сребро ВИДЕО

България спечели титлата в многобоя при ансамблите на Световната купа по художествена гимнастика в София. За Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова това е първо състезание след пауза от около една година заради пандемията от коронавирус. Възпитаничките на Весела Димитрова показаха за първи път новото си съчетание с три обръча и два чифта бухалки на фона на музика от "Спартак" от Арам Хачатурян. За премиерата на композицията бяха подготвени и красиви нови трика.

Българките получиха оценка от 40.200 точки (22.100 за трудност и 8.100 за изпълнение). Композицията е изключително сложна и гимнастичките имаха някои неточности, но като цяло играха много силно.

Вчера Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова получиха рекордната за спорта оценка от 44.150 точки за съчетанието си с пет топки.

Така България спечели златото в многобоя със сбор от 84.350 точки и се класира за двата финала на отделните уреди утре с първи по сила оценки.

Боряна Калейн извоюва сребърния медал в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София. Само две десети не стигнаха на българската гимнастичка да вземе златото, което грабна Линой Ашрам от Израел. И днес именно Боряна откри българското участие в турнира - този път с изпълнение на бухалки. Калейн се представи на ниво, но липса на концентация и при двете съчетания доведе до неточности. Българката получи 25.450 за изпълнението си на бухалки, а изпускане на уред попречи за по-високата оценка на родната ни състезателка. 

Катрин Тасева също изигра добре съчетанието си на бухалки, но няколко грешки доведоха до оценка от 25.050. Далеч по-стабилна игра Тасева демонстрира на лента, за която беше оценена с 21.450. Така Катрин събра актив от 92.500, което й отреди временното трето място. След съчетанията и на останалите гимнастички обаче, българката остана на петата позиция. Преди нея се наредиха Алина Харнаско от Беларус с общ резултат от 96.150 точки и нейната сънародничка Анастасия Салос с оценка от 93.250. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?