64

Ансамбълът показа за първи път пред публика композициите си

Новият ансамбъл на България по художествена гимнастика показа за първи път пред публика композициите си за настоящия сезон.

Това се случи в тренировъчната зала "Арена Армеец" днес по време на открито контролно на всички националки, които ще участват на Гран При на Марбея този уикенд.

Пред публика играха ансамбъл жени, Боряна Калейн, Ева Брезалиева, Стилияна Николова при жените, Елвира Краснобаева и Дара Стоянова при девойките. Никол Тодорова от клуб Авангард също участва, въпреки че не води централизирана подготовка с националния тим.

Новият ансамбъл е в състав Петя Борисова, София Иванова, Вая Драганова, Елена Георгиева, Женина Стефанова и Биляна Везирска. Композицията на пет обръча е поставена на част от музиката от бенефиса "Сън" на олимпийските шампионки от Токио 2020, а на три ленти и две топки е нов аранжимент на Евгени Димитров на народната песец "Лале ли си, зюмбюл ли си". Гимнастичките изиграха чисто съчетанието с обръчи, но на ленти и топки допуснаха грешки.

Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че възпитаничките на Весела Димитрова и Михаела Маевска ще участват на всички Световни купи тази година (без Ташкент, Узбекистан) и на възможно повече турнири, за да свикнат да играят пред публика.

Първото състезание за ансамбъла е Гран При на Марбея, след което предстои Световната купа в София от 8 до 10 април.

При жените контролното спечели Стилияна Николова, която е първа в многобоя, на топка и лента. В многобоя втора е Ева Брезалиева, а трета - Боряна Калейн, която днес допусна грешки. Брезалиева е първа на обръч и бухалки.

При девойките в многобоя най-висок сбор има Елвира Краснобаева, следвана от Дара Стоянова и Никол Тодорова.

Краснобаева е първа на обръч, топка и бухалки, а Стоянова - на лента. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?