Академик Бултекс 99 привлече национал на Босна

Академик Бултекс 99 привлече пето ново име в състава си за новия сезон. Пловдивският баскетболен тим подписа договор с босненския национал Обрад Томич. Той е роден на 4 август, 1993 година в Требинье, висок е 208 см и играе на позиция център. Започва кариерата си в младежкия тим на словенския Унион Олимпия. След това играе за босненските Жрински, Младост Мрконич Град, Какан. През сезон 2017-2018 защитава цветовете на сръбския Партизан Белград. През последния сезон игра за словенския Рогаска и босненския Слобода Тузла, за които има съответно по 7.5 и 5.1 точки и 3.8 и 3.9 борби средно на мач. 

Участвал е в европейските предквалификации с националния отбор на Босна, в които има 9 точки и 3.5 борби средно. В началото на годината игра за родината си и в световната квалификация срещу Чехия.

Обрад Томич е пето ново име в отбора на Академик Бултекс 99 след американския гард Уилям Пери, крилото Тенчо Тенчев, черногореца Василие Кнежевич и американския център Алекс Лонг. С босненския баскетболист селекцията може да се смята за приключила.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?