61

Адски студ посрещна олимпийците ни в Пекин

Жесток студ посрещна в Китай две от надеждите ни за силно представяне на зимната Олимпиада в Пекин. Радослав Янков (сноуборд) и Владимир Зографски (ски скок) вече са в столицата на най-многолюдната държава в света. Температурите там бяха около от минус 15 градуса, а се усещаше като -18.

Двамата пътуваха до Пекин повече от 20 часа заедно с двукратната олимпийска шампионка от Пьончан 2018 Естер Ледецка. Чехкинята хвана самолета от Истанбул, където и нашите национали направиха връзката. 
 
Янков и треньорите му Георги Атанасов и Сотир Марков кацнаха след едночасов полет от София, а Зографски и неговият треньор Матиаж Зупан дойдоха със самолета от Любляна. Докато чакаха китайската връзка, Янков и Ледецка си поговориха 20-ина минута за това, което ги очаква в Пекин. След това Радо използва времето за физически упражнения и се похвали, че за първи път от 10 години е толкова гъвкав. Това е резултат от операцията на кръста, която претърпя миналата пролет. Зографски също бе в настроение, като чинно си носеше гащеризоните в специален калъф и ги пазеше да не се измачкат. Ледецка изкара 9-часовия полет с боинга в бизнескласата, за да може да си почине по-добре.
 
На летището в Пекин всички бяха посрещнати от облечени в бели гащеризони китайски доброволци, които много бързо ги упътиха как да си сканират кодовете за вход в Китай. След това им направиха PCR тест, а после мина още час докато поемат с автобусите към олимпийското село в Жанжаку. Пътуването с поостарелите автобуси продължи малко над 4 часа. 
 
В планината освен топлото отношение на доброволците ги посрещна и очаквания студ от около -18 градуса. Заради продължилото около 20 часа пътуване Радо и неговият щаб взеха решение на 2 февруари да почиват активно, а да направят първи тренировки на 3-и. На 4-и преди обед също ще има лека тренировка, а после Радо слиза с делегацията ни в Пекин за откриването, където заедно с Мария Здравкова ще са знаменосци на делегацията ни. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Логика ?

Логика ?

03.02.2022 | 09:06

Ами тръгнали са на зимна Олимпиада. Какво са очаквали ? Слънце, море ?

Отговори
1 0

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?