Абракадабра, или защо Ботев ще плаща на Тервел

Пей, канар! Време е Палийски да каже на ятото цялата истина за това как и защо служители в клуба получаваха повече от президента на републиката

автор: Юлиян АНГЕЛОВ
Служител в Ботев с по-висока заплата от президента на България осъди клуба за неплатено възнаграждение за половин месец. Така празната каса на жълто-черните олекна с още 4000 лева. Тервел Златев спечели в съда, защото е прав - има си трудов договор, има да взима, взима си го.

Проблемът е защо г-н Златев е бил "таргетиран" в Ботев с такова високо възнаграждение. Продължаваме да търсим този отговор, който досега никой от Ботев не може, или не иска да даде.

Само да вметна, президентът на България Румен Радев получава 9285 лева месечно. Златев е бил начело на Ботев със заплата от 11 000 лева, която впоследствие е била редуцирана до 8000. Всичко това става във времето, в което най-старият клуб в България беше в разкрачено положение след крушението на Цветан Василев и виртуалния му проект "КТБ".

Не знам дали сте наясно, но и Остап Бендер нямаше да се справи толкова добре с унищожаването на Ботев през тази година. Ръководството на клуба успя да похарчи планиран бюджет от 4-5 милиона лева, като съвсем по стахановски го направи докъм 8 милиона. Сиреч, колкото имаше възможност да бъдат набавени, бяха похарчени.

Още от времето на г-н Тервел Златев и другите шефове в клуба със заплати, гравитиращи около тази на президента на републиката в публичното пространство, битува един въпрос, на който отново никой не дава отговор: "Кой по дяволите плати 20 000 лева на Монтана за Росен Колев?". Ако не знаете, ситуацията е меко казано комична.

Въпросният Росен (б.р. от София естествено и юноша на любимия клуб на ексдиректора на Ботев ЦСКА) използва всичките си връзки, негови и на баща си, да си намери отбор. Първи се съгласяват от Монтана. Малко по-късно е намерен точният човек, който да пробута Росен Колев в Ботев. Та защитникът идва в Коматево, а оттам плащат 20 000 лева на Монтана за правата му. Към датата на сделката Росен Колев е свободен агент, тъй като от Монтана няма депозиран трудов договор с него в БФС. И така платената сума трябва да се впише в някоя от графите - рушвет, комисиони или кражба.

Всъщност в Ботев още има хора, които са "заварено" наследство от времето на хитовата лента "Треска за злато" с продуцент Цветан Василев и режисьор Станимир Стоилов. Има хора, които трябва да кажат цялата истина. Защото Ботев се нуждае от поредния си рестарт, ако иска да продължи както всички очакват.

Иначе всичко се свежда до ужасяващата практика напоследък: "президент без пари се кара на треньор без играчи за загубите".

В крайна сметка сегашният президент Ангел Палийски във времето на Златев бе пратен в миманса, но закичен с любопитната "визитка" - отговорник по строителните работи на "Колежа". Ангеле, време е да кажеш колко от тези похарчените "кризисни" 8 милиона бяха насочени към стадиона? Забит ли бе поне един пирон? Не можеше ли с половината от безсмисления бюджет да бъде завършена поне една трибуна, за да се играят мачовете в Пловдив?

Знам, че извън левскарите на служба в Ботев останалите са канари с цялото си сърце. Но е време да се дават отговори на много въпроси.

Фенове на Ботев питат защо в стола е станало като в Райчо Петковия хан, където треньори и служители идват просто да похапнат на аванта, защо след като няма пари, дамите от администрацията взимат необосновано високи заплати, разкарват се със служебни джипове, защото така в мълчание проживяхме Тервел Златев и "златните" му кражби, защо съдът не уважи претенциите на клуба към Тервел Златев, които са 150 хиляди лева, защо Йотков си тръгва - защото няма пари или защото е несъгласен с харченето и на малкото останали?

Има въпроси, на които трябва да се дадат незабавни отговори, защото ножът е опрял до кокал. Защото сигурно в Ботев има служители, които не са наясно, че в сегашното първенство жълто-черните съвсем спокойно могат да изпаднат. Не вярвате? Просто не сте запознати с формулата за провеждане на първенство сезон 2016/17. За тези, които не разбират сериозността на тази угроза, утре ще обясним всичко подробно.

И така президентът Палийски (ако не е през ден и се появява в медиите само когато звездите му вещаят "лайкове") трябва да даде отговор на въпросите - ясни и точни. Времето преди старта на шампионата е точното за равносметки и отрезвяване. Ако има кураж, да заповяда, чакаме го!

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?