Следвайте ни

4 игри с децата, докато са затворени вкъщи

viber icon

Кой каквото ще да говори, но има и положителни страни в задължителната изолация. За родителите това ще е една незаменима възможност да прекарат малко време с децата си. Да научат нещо ново за тях, да им предадат нов житейски опит или да се порадват на звънкия им смях. Но всички знаем, че децата имат много енергия, която трябва да изразходват, а какъв по-подходящ начин от игрите? 

Предлагаме няколко игри, които може да пробвате с малчуганите си вкъщи.

Опознаване чрез докосване 

Тази игра е подходяща за бебета до една година, защото те опознават света чрез докосване. Хващате ръчичките им и започвате да обхождате различните части на лицето си - устни, нос, уши, очи, скули. Изговаряйте наименованието на лицевите си части, за да могат да свикнат с тях и да ги запомнят по-лесно.

Търсете съкровища у дома или си направете палатка 

Поколението на 90-те помни как като малки си правехме палатки от чаршафи и одеяла. Защо пък да не си припомним детството, но този път да го споделим със собственото си дете? Може да влезете в роли на пирати, индианци или завоеватели, които търсят заровено имане. 

Караоке парти

Децата са музикални по природа, а и оперирани от срам, докато са в невръстна възраст. Сега е моментът да си спретнете едно караоке с много песни и танци.

Печене на сладки 

Хубаво е децата от малки да се учат да помагат у дома. Най-лесният и приятен за тях начин е, като заедно изпечете курабийки или друг вид сладки. Така хем ще създадете ценен спомен в съзнанието им, хем ще ги научите на ново умение. 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?