3 титли за Пловдив от държавното по бокс СНИМКИ

Ботев, Първенец и Юнайтед Спорт донесоха 6 медала от шампионата в Перник

Боксьорите от Пловдив и региона грабнаха 3 титли и общо 6 медала от държавния личен шампионат за младежи в Перник. Със злато и сребро се отличиха представителите на БК Ботев. Иван Киселаров за пръв път боксираше в по-горната категория до 91 кг, но това не му попречи да се окичи със златото и да спечели 13-ата си титла при подрастващите. Той не остави никакъв шанс на Християн Христов от ЦСКА и се поздрави с успеха само след един рунд и технически нокаут. Другият състезател на Ботев, който стигна до финал - Андон Илиев, загуби от Рами Киуан в категория до 75 килограма и остана със сребърен медал.

Отлично се представиха и боксьорите на БК Първенец от село Първенец, община Родопи. В категория до 81 кг Рангел Станоев грабна златото, след като бе безапелационен срещу Марин Каменов и го победи с 3:0 съдийски гласа. При 91-килограмовите Бождар Божков спечели бронзов медал, след като в полуфинала отстъпи на бъдещия шампион Иван Киселаров. С титла и бронз се отчетоха и представителите на пловдивския Юнайтед спорт. При най-тежките - в кат. над 91 кг, Пенчо Цветков срази с технически нокаут Траян Маринов, а при 60-килограмовите Панчо Георгиев отстъпи на Иван Росенов в полуфинала.

Междувременно боксьорът на Ботев Роберт Чамасанян в кат. до 69 кг е в състава на нашите, които заминаха за европейското за младежи до 22 г. в румънския град Браила. Тимът ни ще бъде воден от националните треньори Жоел Солер Арате и Палми Ранчев. Ето и целия състав: 52 кг - Даниел Асенов, 56 кг - Душко Благовестов, 60 кг - Катин Асенов, 69 кг - Роберт Чамасанян, 81 кг - Благой Найденов, 91 кг - Денис Гайнов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?