Следвайте ни

3 нови дисциплини въвеждат в Спортното в Пазарджик

viber icon

Вдигане на тежести, борба и ориентиране ще са новите спортове, заложени в програмата на Спортното училище за следващата година.

Това са традиционни спортове за Пазарджик и е логично отново да започне подготовка на младите борци и щангисти, коментира директорът на учебното заведение Георги Георгиев. Той припомни, че легендите в тези дисциплини - Георги Мърков, Йордан Биков, Борислав Гидиков, Атанас Шопов и Николай Пешалов, прославяха гради ни на европейски, световни и олимпийски подиуми.

Намеренията на училищното ръководство са от следващата учебна година да има три паралелки, в които учениците да се обучават в спортовете вдигане на тежести, борба и ориентиране. Така спортните дисциплини в ще се увеличат и ще бъдат вече 18.

Всяка година обучаващите се в Спортното училище се увеличават с около 100 деца и сега в учебното заведение има над 290 ученици. Всички те осъзнават бързо, че са еднакво важни, както спортната, така и учебната подготовка, тоест учениците се подготвят, както за спортните надпревари, така и за ежедневните предизвикателства.

За три години от създаването на Спортното училище то показва бърз прогрес, младите спортисти печелят вече медали на национално ниво и логично през следващите години ще се увеличават и паралелките, и видовете спорт, коментира още директорът на училището.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?