14-годишен шампион от с. Войсил: За мотокроса не може да се разкаже - трябва да се изживее!

„За мотокроса не може да се разкаже, мотокросът трябва да се изживее“. С това мото 14-годишният Мирослав Димитров от с. Войсил става републикански шампион по мотокрос и вицешампион в Източно-европейски шампионат в клас МХ85 през 2020 г.

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов се срещна с момчето и изрази възхищението си от волята, усилията и препятствията, които преодолява, за да спечели първенствата.

„За мен е чест да се запозная с едно от талантливите деца на община „Марица“, които жънат успехи и популяризират името на нашата община по всички кътчета на планетата“. 

С тези думи Димитър Иванов се обърна към Мирослав, който дойде в кабинета на градоначалника, за да покаже спечелените купи от състезанията.

Много труд, лишения и упоритост стоят зад успехите на ученика, който е един от най-сериозно развиващите се млади мотокрос състезатели в България. Докато децата ритат топка и играят на улицата, Мирослав тренира едновременно плуване и лека атлетика при едни от най-добрите треньори - Иван Ушев и Ива Пранджева.

Дебютира в родния шампионат по мотокрос през 2016 г., като показва постоянство и професионализъм, въпреки крехката си възраст. Треньорът, на когото дължи успехите си в мотокроса, е Димитър Аргиров. Човекът, който винаги подкрепя Мирослав, е бащa му. За момчето той е треньор, механик, наставник и опора. Именно той му помага в труден момент, когато на Републикански шампионат през 2018 г., пада и получава тежко счупване на ръката. Заради операцията и последващото възстановяване, спортистът пропуска състезанията от Републиканския и Източно-Европейския шампионат. 

След едно посещение в залата по борба Мирослав се запалва по този спорт. Резултатът – приет е в СУ „Васил Левски“ в Пловдив с най-висок резултат по борба класически стил с треньор Павел Митев. Под негово ръководство става държавен шампион по борба до 42 кг. 

„Трудно е да се съчетават професионално два спорта, но с дисциплина, упоритост и правилно разпределение на свободното време, всичко е възможно. Много важно е да попаднеш и на правилните трeньори.“, казва Мирослав,  който е отличник, въпреки натовареното си ежедневие.

Димитър Иванов благодари на ученика за положените усилия, а на бащата – за съдействието, което му оказва. 

„Обичам да се състезавам - това е моят живот“, сподели момчето.

Кметът на община „Марица“ ще внесе на следващото заседание на Общинския съвет предложение да бъдат отпуснати 1000 лева еднократна помощ на Мирослав Димитров, за да има той достатъчно средства за подготовка за предстоящия сезон.

„Община „Марица“ подкрепя даровитите си деца и помага те да изявят талантите си, показвайки пред цял свят на какво са способни“, подчерта кметът Димитър Иванов.

Той пожела на Мирослав да продължава да е все така целеустремен и да излиза победител от всички битки в живота, които му предстоят.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?