Следвайте ни

120 кикбоксьори ще участват на международен турнир в Свиленград

viber icon

Първи международен турнир по кик бокс "Свиленград 2019" ще се проведе в спортната зала на 31 май и 1 юни, съобщиха организаторите. Те са община Свиленград  и СК  "Тангра 2008".

Надпреварата ще е в стиловете лоукик, киклайт контакт и лайт контакт. Турнирът е част от календара на Световната асоциация на кикбокс организациите WAKO-най-голямата организации по кик бокс в света за амятьори.

Свиленград от години провежда кръгове на държавни първенства по кик бокс, но международен турнир е организиран за пръв път тази година след идеята на ръководството на клуба ,общината  и секретаря на местната комисия за борба с противообществени прояви Димитър Чокоров. ​Шампионат​ът е под надслов "Спорт​ът срещу употребата на наркотици".

Впоследствие след подадена информация, която да бъде отразена на официалното издание на Световната федерация по кикбокс, се доразвива идеята спортното мероприятие да попадне в календара на WAKO и бъде традиционно организирано, за да може след пет години устойчивост Свиленград да бъде домакин на Европейска купа.

От клуба заявиха, че основната заслуга това спортно събитие да попадне в календара на най-голямата аматьорска организация по кикбокс е на Народният представител от ГЕРБ от Хасковски избирателен район Георги Станков, председателят на общинската структура на ГЕРБ в Свиленград Мариян Кръстев, както и на всички, които са спомогнали.


Организаторите споделиха, че въпреки по-скромния формат тази година с около 120 участници от България и Гърция, спортната проява ще се налага като традиция и ще се търси възможност за домакинства на състезания от още по-голям международен ранг. "Имаме изключителните традиции на града в този спорт, уникалната спортна и хотелска база, важно местоположение на града, както и тенденциите Свиленград да се развива като туристически и развлекателен център", споделиха от общинската администрация.

"Няма как да не бъде отличена огромната роля на Българска конфедерация по кик бокс и муай тай с председател Галин Димов, към съдийския апарат и главните съдии  Деница Миленкова и  Красимир Димов, супервайзерът на БККМТ Михаил Арабаджиев, които ще обезпечат провеждането на спортната проява", допълниха още организаторите./Марица

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?