61

10 милиона евро влизат в Пловдив от Световното по гребане

10 милиона евро се очаква да влязат в икономиката на Пловдив от Световно по гребане за мъже и жени до 23 г. , което ще се проведе от 19 до 23 юни това лято. Това е третото поред състезание от този ранг, което провеждаме на Гребния канал. 826 състезатели от 19 страни са заявили участие до момента, като очаквам до края на май заявките да станат от 50 страни.Това каза председателят на организационния комитет Иван Попов.
"Това състезание е на много високо ниво и Гребния канал е готов да го приеме. Единствено трябва да се погрижим за баните и тоалетните в общите части, които трябва да отговарят на изикванията на ФИСА.
Допинг контрола и съдиите са ангажимент на ФИСА, а всичко останало на нашия организационен комитет", заяви Попов..
"Между 5 и 10 млн. евро. влизат в икономиката на Пловдив от едно такова първенство. По отношение на органиацията сме готови. Имаме опит с такива състезания, които са и голяма реклама за Пловдив", добави зам.-кметът по спорт Георги Титюков.
"Всяко такова състезание е отговорност за всеки един национален състезател. Сега отговорността е по- голяма, тъй като ще е пред родна публика. Надявам се това да мотивира нашите състезатели и те да се представят още по- добре. Със сигурност ще участваме на скиф- мъже и двойка бер кормчия също мъже. До средата на май ще стане ясен целия състав на националния отбор, както и дисциплините. Лошото при нас е, че нямаме жени и никой не идва от младежите". Това пък каза треньорът на националния отбор Румяна Нейкова.

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Хм!

Хм!

21.02.2023 | 14:30

Интересно как предишният кмет Тотьо Клептомана казваше, че без втори канал няма и европейско първенство дори да ни дадат, а ето че вече трето поредно световно ще има. И да попитам къде ще отидат тези 10 милиона евро? Да не отидат пак в Зикича, Китюка и още от хайката нови клептомани?

Отговори
3 0

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?