1:1 на Ел Класико, Реал и Барса ще решават спора на Бернабеу

Скучно 1:1 направиха Барселона и Реал Мадрид в първия полуфинален мач от Купата на Краля, който се игра на "Камп Ноу". Гостите поведоха в резултата с гол на Лукас Васкес още в 6-та минута. Малком изравни за Барселона в 57-та минута. Двата отбора ще решат спора помежду си на "Сантиаго Бернабеу" на 27 януари. Звездата на Барселона Лионел Меси бе оставен резерва и се появи в игра през второто полувреме.
Реал Мадрид поведе в резултата в 6-та минута. Винисиус Жуниор центрира в наказателното поле на Барселона, а топката попадна в Карим Бензема, който веднага пусна към Лукас Васкес, а той отблизо прати топката във вратата на Тер Стеген.

Реал Мадрид организира много опасна контраатака в 13-та минута, когато Винисиус и Карим Бензема бяха сами срещу Жерар Пике, но бразилецът действа много индивидуално и ударът му бе блокиран от защитника на Барселона.

Малком излезе сам срещу Кейлор Навас в 20-та минута, но бразилецът отправи слаб удар, който бе отразен от костариканския вратар.

Малком центрира от фаул в наказателното поле на Реал Мадрид в 27-та минута, след което Жерар Пике стреля с глава, но топката рикошира в главата на играч от гостуващия отбор и излезе в корнер.

Малком центрира от фаул в наказателното поле на Реал Мадрид в 32-та минута, след което Иван Ракитич стреля с глава, но топката се спря в напречната греда.

Барселона направи нов много сериозен пропуск в 35-та минута. Малком подаде към Луис Суарес, който отправи много хубав удар и насочи топката в долния десен ъгъл на вратата на Реал Мадрид, но Кейлор Навас плонжира и успя да спаси.

Филипе Коутиньо потърси изненадата с остър удар в 53-та минута, но топката премина над напречната греда на вратата на Кейлор Навас.

Барселона изравни резултата в 57-та минута. Дълъг извеждащ пас бе пратен към Жорди Алба, но Кейлор Навас излезе и успя да го изпревари и да избие топката. Тя попадна в Луис Суарес, който веднага стреля по посока на опразнената врата, но топката срещна десния стълб. След това Малком овладя и успя да вкара топката след третия опит във вратата на Реал Мадрид за 1:1.

Филипе Коутиньо отправи далечен удар в 62-та минута, но Кейлор Навас нямаше никакви проблеми и улови топката.

Лионел Меси се появи в игра в 63-та минута, когато се появи в игра на мястото на Филипе Коутиньо, а Артуро Видал замени Иван Ракитич.


Маркос Йоренте получи контузия и бе сменен в 63-та минута от Каземиро. Гарет Бейл се появи на мястото на Винисиус Жуниор.

Каземиро загуби топката от Лионел Меси в 69-та минута, след което Лукас Васкес фаулира аржентинския футболист. От фаула не последва нищо опасно за вратата на Кейлор Навас.

Марк-Андре тер Стеген се наложи да напуска наказателното поле в 82-та минута, за да пресича извеждащо подаване. Топката след това попадна в Карим Бензема, който комбинира с Гарет Бейл, който шутира, но ударът му бе блокиран от Нелсон Семедо и топката излезе в корнер.

Тони Кроос центрира от фаул в наказателното поле на Барселона в 85-та минута, след което Рафаел Варан стреля с глава, но встрани от вратата на Марк-Андре тер Стеген.

Реваншът на "Сантиаго Бернабеу" е на 27 февруари от 22 часа.

Барселона – Реал Мадрид 1:1

0:1 Лукас Васкес 6\'

1:1 Малком 57\'

Барселона: Марк-Андре тер Стеген – Нелсон Семедо, Жерар Пике, Клеман Ленгле, Жорди Алба – Иван Ракитич, Серхио Бускетс, Артур – Малком, Луис Суарес, Филипе Коутиньо

Реал Мадрид: Кейлор Навас – Даниел Карвахал, Серхио Рамос, Рафаел Варан, Марсело – Маркос Йоренте, Лука Модрич, Тони Кроос – Лукас Васкес, Карим Бензема и Винисиус Жуниор.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?