Звездният "Маями" спечели дербито с шампиона "Лейкърс"

Звездният отбор на "Маями хийт" поднесе коледен подарък на своите фенове, като надигра с 96:80 шампиона "Лос Анджелис лейкърс" в двубой от редовния сезон на НБА. Това беше първи сблъсък на гигантите в съвременния баскетбол, откакто през лятото Леброн Джеймс, Дуейн Уейд и Крис Бош отидоха в "Маями". Но както и преди година, когато Джеймс дойде с "Кливлънд" точно на Коледа, феновете на "езерняците" останаха разочаровани. За втора поредна година те изпратиха любимците си с освирквания заради поражението. Джеймс завърши с трипъл-дабъл - 27 точки, 11 борби 10 асистенции, докато Бош добави 24 точки и 13 борби. Третата звезда на "Маями" Дуейн Уейд се завърна в игра след контузия и записа 18 точки за 14-ата победа на тима от 15 мача. За "езерняците" коледните празници преминаха тъжно, тъй като записаха две поредни загуби след поражението от "Милуоки" във вторник. "Не ме интересува дали губим с 20 или с една точка. Просто не обичам да губя", заяви звездата на "Лейкърс" Кобе Брайънт.  "Разочарован съм от начина, по който играхме. Тези мачове имат по-голямо значение за съперниците ни. Трябва да коригираме играта си", добави Брайънт, който имаше проблеми със защитата на "горещите" и завърши със само 17 точки. "Маями" пое водачеството в средата на първата четвърт и след това не допусна да бъде застигнат. На почивката в средата на мача авансът беше девет точки, а четвъртата четвърт той стигна 21 точки. Благодарение на добрата си игра в защита "горещите" оставиха съперниците си с едва 40% успеваемост в стрелбата.

 

Преди три дни Лейкърс загуби със 79:98 от Милуоки и по този начин записа второ поредно поражение в рамките на малко повече от 72 часа. Въпреки поражението Лос Анджелис дели трето място в Западната конференция с отбора на Юта. Активът на двата тима е 21 победи и 9 загуби.

В друга среща от НБА Орландо спечели с 86:78 като домакин на друг от фаворитите за титлата - Бостън. Силната игра на Брандън Бас и реализираните от него 21 точки точки помогнаха на домакините да спрат серията от 14 поредни победи на Селтикс. Неговият съотборник Хедо Тюркоглу добави още 16 точки и също има основен принос за успеха на отбора от Флорида.  В предишния си двубой "магьосниците" прекъснаха поредицата от 10 последователни успеха на лидера в Западната конференция - Сан Антонио.  Загубата е първа за "келтите" в последния един месец, най-резултатен за тях бе Кевин Гарнет с 22 точки. Въпреки поражението Бостън е на първо място на Изток с актив от 23 победи и 5 загуби. С тази победа Орландо взе реванш от Селтикс за поражението на финала в Източната конференция през пролетта на 2010 година.

Ню Йорк спечели със 103:95 у дома срещу Чикаго. Реймънд Фелтън и Амар Студамайър реализираха по 20 точки за домакините, докато Карлос Бузър от "биковете" се отличи с 26 точки и 19 борби.  Чикаго е на трето място в Източната конференция с 18 победи и 10 загуби, докато Ню Йорк е на пета позиция на Изток.

Мачове от НБА:

Ню Йорк - Чикаго        - 103:95
Орландо - Бостън        - 86:78
ЛА Лейкърс - Маями      - 80:96
Оклахома Сити - Денвър  - 114:106
Голдън Стейт - Портланд - 109:102

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?