Йордан Янков: Планираме 6 контроли, чакаме хърватин на проби

Ираклис не е лесен за преодоляване отбор, но има нещо, в което ги превъзхождаме - ние имаме 9 състезатели от миналия шампионат, докато при тях има 10 нови в състава им, каза старши треньорът на Академик Йордан Янков в коментар за жребия за ФИБА Къп.

"Успях да се запозная със състава на гърците. В тима от Солун има трима добри чужденци. Единият (Майкъл Финке) е шампион на Холандия с Лейден. Другият Реджи Линч е играл в Локо Москва. Третият (Елстън Търнър-младши) е 31-годишен американец - пойнт гард от ПАОК Солун", разказва Янков.

"Подготовката на Академик Пловдив стартира на 23 август (понеделник). Целият ни цикъл ще е в зала "СИЛА". Знаете, че първенството в НБЛ стартира на 9 октомври. Мачовете в турнира за ФИБА Къп са на 27 септември. Имаме време за подготовка", категоричен е треньорът на Академик Пловдив.

Йордан Янков обяви, че планира тимът му да изиграе поне 6 контроли преди 27 септември, като съперниците тепърва ще бъдат уточнявани. Селекцията в Академик е почти приключила. Колежанинът Руот Монийонг, за последно играл за университета в Арканзас (12 точки и 11 борби и 1.5 чадъра средно на мач), е единственото ново попълнение.

Тази седмица на проби се очаква и млад хърватски център (205 см, роден през 2001 година). Ако бъде одобрен от тандема Янков/Груев, той ще подпише тригодишен договор с Академик. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?