Вучица в Идеалната петица за сезона в Балканската лига

Баскетболистът на Академик Пловдив Йере Вучица и Симеон Илиев от Берое бяха избрани в Идеалната петица на тазгадишната Балканска лига. В Топ 5 са още Тайрън Харис (ТФТ), който е определен и за MVP на сезона, Отис Ливингстън (Куманово 2009) и Джихайв Флойд (Галил Гилбоа).

Прочетете анализа, направен на сайта на Балканска лига на представянето на Йере Вучица:

„През целия сезон Академик беше един от най-постоянните състави и впечатли с добрата си отборна игра. Ето защо е трудно да се отличи само един играч, но ако това трябва да се направи, със сигурност това е Йере Вучица. Хърватинът бързо се превърна в един от най-важните състезатели в ротацията и беше ключът за успеха на отбора.

Академик спечели групата си в първия етап и благодарение на добрите мачове във втория, се класира за Финалната четворка. Вучица допринесе с 12.5 точки и 6.2 борби в 13 мача за коефициент 15.5. Най-доброто му представяне беше в началото на сезона, когато завърши с 23 точки и 9 борби при победата срещу Ибър в Рожае.

Хърватинът обаче имаше най-запомнящия се момент в последния мач от първата фаза, когато вкара в последната секунда, за да даде на Академик победата над Берое.“

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?