64

Втори наш баскетболист замесен в скандала с черното тото

Скандалът с участието на български баскетболисти в залози на мачове набира нова сила. Световната федерация ФИБА наказа втори наш състезател. Бившият играч на Черно море и Берое Мартин Стефанов е със забрана за участие във всички дейности на ФИБА или свързани с нея такива за 18 месеца.

Причината отново е нарушаване на Етичния кодекс и интегритет и участие в залози, съобщи официалният сайт на Българската федерация по баскетбол. По-рано тази седмица подобно наказание беше наложено на бившата национална състезателка Теодора Динева.

Последните шест месеца от наказанието на 23-годишния Стефанов обаче се отлагат за изпитателен срок от три години заради смекчаващи фактори. В резултат на това от него остават 12 месеца, които изтичат на 24 октомври 2024 г., тъй като то вече е влязло в сила.

В официалното си съобщение Българската федерация по баскетбол информира, че продължава сътрудничеството си с ФИБА в борбата с нерегламентираните залози и призовава всеки, който има информация за нарушения, да докладва своевременно.

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?