Трио от Асеновец 2005 на баскетболен лагер в Айтос

Трио от Асеновец 2005 попадна в списъка на старши треньора на региона Таня Гатева от Берое Стара Загора и помощничките ѝ Жанета Жельова-Костова от Черноморец 2014 и Анел Рафет от Айтос за регионалния лагер за момичета от Зони Родопи и Загоре, родени 2006. В Айтос ще се съберат 14 момичета за тренировки между 12 и 14 март. 

Асеновградчанките Денислава Димитрова, Стефания Стефанова и Ивайла Делчева (с треньор Диян Гочев) са в списъка. Там е и бившата им съотборничка Гергана Маданкова, която вече се състезава за Берое (Стара Загора).

Инициативата е част от новата програма на БФБаскетбол за подготовка за европейските първенства за подрастващи през 2023 г. и част от проекта на родната федерация по програмата на ФИБА за развитие Youth Development Fund (YDF). Предстоят подобни лагери и за момчетата в останалите региони на страната.

Поканени за участие са следните състезателки:

Денислава Димитрова, Стефания Стефанова и Ивайла Делчева (Асеновец 2005), Димана Костова, Рада Тишева, Мария Томова, Дея Стойкова, Ния Тончева, Мартина Няголова и Пламена Колева  (Черноморец 2014 Бургас), Гергана Маданкова, Иванина Славова (Берое Стара Загора), Жулияна Парушева и Боряна Николова (Вихър Айтос).

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?