61

Треньорът на Академик след загубата в Бургас: Доволен съм, давам шанс на младите

Наставникът на Академик Пловдив Йордан Янков остана доволен от своя отбор въпреки поражението с 86:94 от Черноморец в среща от втория кръг на НБЛ.

„Доволен съм от днешния мач, момчетата показаха характер, нямаше нищо общо от мача предната седмица срещу Берое. Изпитвам голямо удовлетворение от това, че давам шанс на младите момчета и те се развиват пред очите ми. Смятам, че след Нова година този отбор ще показва едно много добро лице и всички ние ще сме горди за това, че даваме шанс на младите момчети, и че те се развиват пред нас. 

Тази защита с която позволихме на Бургас да ни вкара над 90 точки, не е плод на липса на желание или на старание, а по-скоро липса на опит и в много ситуации малките детайли се губят, и топки които могат да се вземат, позволяваме на противника да ги вземе и да вкара лесен кош. Стрелбата от наказателната линия е голям минус за нашият отбор, който е повече психологически според мен, но мисля, че всеки един от момчетата е много мотивиран да работи здраво и им благодаря за старанието което показват. След завръщането на Тони Гуджино ще придобием, така нужния ни опит в ключовите ситуации да успяваме да взимаме топката в наши ръце и да отбелязваме по-лесни кошове", каза Янков. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?