64

Слухове: Испанец спасява Везенков от ада в Сакраменто Кингс

Спортист №1 на България Александър Везенков е пред  смяна на отбора в НБА, става ясно от горещ слух, който се разнася мълниеносно из баскетболните среди в Америка.

Интерес към 28-годишния българин има от страна на Бруклин Нетс, разкриват колегите от Блиц. Според информациите може да има размяна между „мрежите“ и Сакраменто Кингс. От „кралете“ в посока Ню Йорк ще потеглят Александър Везенков и гардовете Крис Дуарте и Девиън Мичъл, докато Бруклин ще прати в Калифорния крилото Камерън Джонсън.

От лятото треньор на Бруклин Нетс ще бъде Жорди Фернандес, който през този сезон беше асистент на Майк Браун в Сакраменто Кингс. Испанският специалист има афинитет към европейския баскетбол и често беше пращан от „кралете“ да гледа изявите на Везенков с екипа на Олимпиакос. Фернандес има лични впечатления за качествата на българина и отлично знае как може да ги използва в новия си отбор.

Както е известно, Александър Везенков изигра първия си сезон за Сакраменто Кингс в Лигата на извънземните, но не се радваше на много шансове от треньора на Майк Браун. Зрителите останаха с впечатление, че наставникът няма доверие на българина и въобще не е искал привличането му в отбора.

Оцени новината

Оцени новината
4.7/5 от 6 оценки
4.7/5 от 6 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?