Следвайте ни

Ще остане ли Пловдив без женски баскетбол?

viber icon

Приказката с пловдивската Пепеляшка в женския баскетбол е напът да приключи, при това не с щастлив край.

В Академик Пловдив жени отдавна не вярват, че някой ще им предложи да обуят стъклената пантофка, за да полетят във вихъра на танца.

Напук на безпаричието студентките играят в женската А група, при това нелошо - пред уикенда победиха Черно море Одесос с 83:73. Победиха, но и платиха скъпо за това удоволствие. Целият масраф струваше на шефката Тодорка Николова 680 лева (120 лева наем за зала "Олимпиада", 210 за съдии и комисар на БФБ). Сумата може да ви се струва смешна, но когато нямаш нищо в касата, си е направо непосилна.

В Академик Пловдив жени обичат на инат баскетбола, но докога? Ако някой не помогне, най-много до Коледа.

Честно да ви кажа, не знам дали има някой в Общината, който да знае какво точно е женският баскетбол за Пловдив, а и не ме интересува. Там изпуснаха "Марица" (три шампионски титли, 5 втори и 5 трети места, една национална купа, два финала за „Ронкети”) да отиде в небитието. Сега напът е това да се случи и с Академик Пловдив.

Представяте ли си, всичко това се случва в Пловдив - града на Пенка Стоянова, Ангелина Михайлова и още три-четири дузини великолепни баскетболистки, които са прославяли града ни и България.

И тук става въпрос за някакви си 4-5 хиляди лева, но не за строителство. А те продължават да играят баскетбол на инат. Докога ли? 

 

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (1)

намръщенЪ

намръщенЪ

09.11.2020 | 11:10

БРАВО ЗА МАТЕРИАЛА! Имам информация какво е дереджето в отбора, на практика 3 жени носят на гърба си всичко

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай