64

Сефте от 4 години Академик тресна Рилецо, Ники Николов счупи китката си

Академик Пловдив доминира в продължение на цял мач срещу лидера Рилски спортист в последния двубой на 29-ти кръг. Пловдивчани нанесоха на лидерите във временното класиране едва четвърта загуба за сезона, като спечелиха с 87:83. Това бе първи успех на Академик срещу самоковци от четири години насам.

Единствената лоша вест за щаба на домакините бе контузията на Николай Николов, който счупи китка и ще се възстановява до края на сезона.

След този мач отборът от Пловдив вече е баланс 10-16 и на три победи пред основния си конкурент за място в плейофите Ямбол при оставащи само четири кръга. В следващия кръг Академик гостува на Спартак. Именно Ямбол е следващият съперник на Рилски спортист.

Васил Бачев изигра перфектно първо полувреме и наниза 20 от 25-те си точки преди почивката. Той вкара и пет тройки (общо шест в мача), за да позволи на тима си да се откъсне в резултата.

Евгени Хаджирусев се отчете с 19 точки и 7 асистенции. Дабъл-дабъл от 11 точки и 12 борби има Тайлър Криймър.

За Рилски спортист Чавдар Костов реализира 18 точки, с 15 и 9 борби се отличи Димаджио Уигинс. По 11 точки добавиха Йордан Минчев (8 борби) и Васил Попов, а с 10 и 8 борби завърши Александър Янев. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
намръщенЪ

намръщенЪ

14.04.2023 | 22:00

От тази вечер вече отбърът е в осмицата. При равни точки балансът "Академик"-"Ямбол" е 2-1 победи за "С.И.Л."ните

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?