64

Развален телефон: Локо - Вардар в СИЛА било контрола


Лаишки скандал заформиха шефовете на Баскетболен клуб Локомотив (Пловдив) преди старта на сезона. В бриф информация обявяват, че тимът им на 18 септември (неделя) ще играе квалификация за Деласпорт Балканска лига срещу КК Вардар (Скопие). 

Това предизвика бурна реакция от страна на израелските шефове на Деласпорт, които заплашиха, че за подобна фейкнюз Локомотив (Пловдив) може да бъде даден на съд. 

"Деласпорт Балканска лига не организира квалификационни мачове или турнири за предстоящия сезон. Нито поддържаме връзка с Локомотив Пловдив или Вардар Скопие и никой от тях няма да участва или е евентуален участник за сезон 2022-2023 на Балканската лига.

Смятаме, че това е изключително неспортсменско и незаконно действие от страна на организаторите, които и да са те, и ще се свържем с властите, за да разберем кой и защо използва нашето име и 15-годишната история на организацията, лъжейки баскетболните фенове за свои собствени неясни цели", написаха от Деласпорт Балканска лига.

Само да уточним, че редовният пловдивски участник в Балканска лига - Академик, отказа участие този сезон, тъй като разходите са колкото и за НБЛ. 

В опит да замажат гафа, мачът на Локомотив срещу Вардар е обявен за квалификация за Адриатическата лига (АБА-2). Проверка показва, че български отбори в надпреварата не участват. Лигата е за държавите, влизали в бивша Югославия. Там единственото ново име е ТФТ Скопие.

Тимът игра два сезона в Балканска лига, но по финансови причини се отказа.

Отборите за сезон 2022/23 вече са уточнени и те са: Кърка, Спарс Илиджа, Слога, Златибор, Подгорица, Сутиеска, ТФТ Скопие, Пелистер-Битоля, Шенчур, Хелиос Сънс, Широки, Борац Баня Лука, Вриедноснице Осиек, Горица.

И в крайна сметка, контрола на Локомотив срещу Вардар Скопие ще има - от 18 часа на 18 септември в зала СИЛА. Отидете и вижте. Тимът, воден от Еди Вълчев заслужава подкрепа. Ще има изненади за феновете в залата. Ще можете да видите в действие и преотстъпения от Левски Александър Папазов - син на спортния пенкилер Тити Папазов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?