64

Обидно слаб Академик "клекна" пред ЦСКА

АкадемикПловдив бе разгромен със 100:73 от ЦСКА в мач от последния кръг на втората врътка в НБЛ. Така пловдивчани загубиха шансове за участие за Купата на България (класират се първите 8).

Мартин Сотиров, бивш играч на Академик, завърши с ново лично постижение срещу бившия си тим – 30 точки, като бе безкомпромисен в стрелбата от дистанция и вкара 6 от седемте си опита за три точки. Сотиров вкара и 6 от 6 за две точки за почти перфектния си мач. Сотиров гарнира представянето си с 5 борби и 3 асистенции. Друг гард с български паспорт – Брендън Йънг добави 19 точки и по 5 борби и асистенции. На асистенция от трипъл-дабъл остана Таменанг Чо, който наниза 11 точки и добави 14 борби и 9 асистенции. С 11 точки се отличиха националът Алекс Симеонов и новият център на тима Драган Зекович, а 10 точки добави Зейн Ноулс.

За домакините от Академик Пловдив 21 точки наниза Васил Бачов, 18 добави Александър Милов, а с по 10 се включиха Кръстан Кръстанов и Джейлън Минет.

Тази загуба бе 14-та за Академик, който остана извън осмицата и няма да участва в турнира за efbet Купа на България. ЦСКА пък е с актив 12-8, колкото има и Левски

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?