64

Ники Николов остава в Академик, идва център от Ямбол

Доволен съм, че Николай Николов ще продължи да носи екипа на Академик Пловдив, тъй като през последите два сезона показа колко е важен за нашата организация, каза треньорът на пловдивския баскетболен тим Йордан Янков в коментар на новината за удължаването на договора на крилото.

Ники Николов пристигна в Пловдив след разформироването на Академик София през 2020 г. За двата сезона в зала "СИЛА" крилото има средно 7.8 точки, 14.5 борби и среден коефициент 14,6. Идеята ни е да стартираме подготовка, както е нормално, в края на август, коментира Йордан Янков.

Тази година той ще има за помощник младия Георги Андонов, а Александър Груев ще бъде натоварен с повече мениджърски дейности в клуба. 

Янков очаква до два дни отговор от Николай Титков (б.а.: с договор 2+1 година) дали продължава с Академик. Предстоят разговори и с Адриан Секулов. Чака се и решението на капитана Антъни Гуджино. Васил Бачев и Томислав Минков остават в отбора.

Младокът Кръстомир Михов също ще получава повече игрово време при мъжете.

Засега единственото ново попълнение в Академик ще е младият център Андон Вачев, който идва от Ямбол. Сливналията, който е висок 205 см, ще навърши 19 години през август и според Йордан Янков е добра инвестиция в бъдещето.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?