Милуоки триумфира в НБА за втори път

Милуоки Бъкс сложи край на 50-годишната си суша и триумфира с титлата от НБА за втори път в своята история. След редица неуспешни опити през годините, "елените" на старши треньора Майк Бъдънхолзър най-сетне превзеха трона в най-силната лига в света. Това се случи след победа със 105:98 (29:16, 13:31, 35:30, 28:21) над Финикс Сънс в решителния мач №6 от Финалите.

По този начин Милуоки спечели серията с общ резултат 4-2 победи и прибави втори трофей "Лари О'Брайън" във витрината си след този през далечната 1971-а, когато отборът е воден към златото от легендите Карийм Абдул-Джабар и Оскар Робъртсън.

Елените бяха предвождани от друга бъдеща легенда на световния баскетбол - Янис Адетокумбо. Суперзвездата на Бъкс бе избран съвсем заслужено за MVP на Финалите, след като сложи точка на серията с невероятните 50 точки, 14 борби и 5 чадъра в мач №6. Така гръцката суперзвезда се превърна в първия играч в историята, който притежава наградите за "Най-прогресиращ играч", "Най-полезен играч на редовния сезон", "Защитник на годината" и "Най-полезен играч на Финалите".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?