64

Масивен инфаркт ни отне последния мохикан на баскетбола в Кършияка

От днес най-успешният треньорски тандем в историята на баскетболната Марица - Тошко Ненов и Цветан Савов, е отново заедно и на небето отново ще бистри тактиката. Тази, която помиташе като цунами съперничките им на паркета в залите. Така, както бяха в продължение на 23 години.

Внезапно след масиран инфаркт тази сутрин ни напусна Цветан Савов - един от последните мохикани в пловдивския женски баскетбол. Цецо е роден на 8 септември 1965 година в Мизия.

От 1988 година Савов е помощник на Тошко Ненов. Двамата водят отбора към медали в родния шампионат. Под тяхното ръководство иразстват звездите Радостина Димитрова, Цонка Вайсилова, Мариана Манавска, Красимира Лефтерова, Ваня Попова, Елена Мрянова, Полина Гешева, София Масларова, Светлана Иванова и много други.

Погребението на Цветан Савов ще е в четвъртък (11 май), от 11 часа на Рогошките гробища.

Екип "Спорт" на marica.bg изказва своите съболезнования на близките на Цветан Савов и всички, хора, които го ценяха и обичаха.

Оцени новината

Оцени новината
4.5/5 от 2 оценки
4.5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Албена Делчева

Албена Делчева

10.05.2023 | 19:48

Сбогом, приятелю! За нас беше чест и привилегия, че те познававахме, беше и ще бъдеш винаги част от нашия живот! Поклон! Сем.Делчеви

Отговори
1 0
намръщенЪ

намръщенЪ

10.05.2023 | 10:24

Вечна му памет!

Отговори
1 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?