Следвайте ни

Мача на Звездите: В Пазарджик за първа пролет

Българи срещу чужденци ще видят зрителите в зала "Васил Левски"

viber icon

На 22-ри март Пазарджик ще домакинства на 17-то издание на Мача на Звездите' 2020 в българския баскетбол.

Новината на съвместна пресконференция в Гранд хотел "Хебър" съобщиха кметът на Общината Тодор Попов и президентът на БФБ Георги Глушков.  

До 2-ри март на официалния сайт на топ събитието в родния баскетбол, феновете ще могат да дадат своя вот за любимите си играчи.

Всеки може да гласува на allstar.basketball.bg по веднъж на ден, за да подкрепи баскетболистите, които иска да гледа на шоуто в Пазарджик.

"За нас е чест и привилегия да организираме и проведем едно такова събитие, което сигурен съм ще се превърне в истински празник за пазарджиклии. Благодаря на родната федерация за гласуването доверие. Смятам, че ние имаме опита от провеждане на подобни прояви назад във времето и ще успеем да направим едно истинско шоу", сподели кметът на Пазарджик Тодор Попов.   

"През тази година връщаме формата Българи срещу Чужденци, като само при треньорите изборът ще е общ", разясни от своя страна шефът на родната баскетболна федерация Георги Глушков.

Председателят на Сдружение "Пазарджик спортува" Ренета Камберова пък разкри една от уникалните изненади, които Община Пазарджик готви за феновете в залата.

"Тя е свързана именно със зрителите. За тях ще има томбола. Трима щастливци ще имат възможността да стрелят от центъра на полето към баскетболното табло. Който вкара кош ще получи веднага парична награда от 1000 лв.", разкри Камберова.

Медалистиката по художествена гимнастика от Олимпиадата в Рио де Жанейро  допълни, че до началото на мача ще бъдат презентирани и останалите изненади съпътстващи шоуто в зала "Васил Левски".

Самата среща ще започне в 17 часа, но още от обяд зрителите в залата ще бъдат "подгрявани" в няколко демонстративни срещи от аматьорския баскетбол. Преди събитието официално ще бъде представен и националният отбор на България до 17 години.

По традиция входът в спортна зала "Васил Левски" ще бъде свободен.

  

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?