64

Ето защо е много важно да гледате Локо Пд - Вардар

Баскетболната среща между Локомотив (Пловдив) и Вардар (Скопие), която разбуни духовете през последните дни не е квалификация за Балканска или Адриатическа лига, но не е и обикновена контрола.

Оказва се, че пловдивчани посрещат Вардар в мач от баскетболния "Уайлд кард турнир". В него отбори от целия континент играят във формат за класиране, за да добият право за участие във формати на регионални европейски лиги.

Разделени в различни региони, клубовете от Европа могат да спечелят точки за класиране и евентуално да получат уайлдкард за регионални турнири като LKL2, ABA2, Северна баскетболна лига и други. Точките за класиране се получават не само за победи, но и за посещаемост и организационна структура.

Дори и двата клуба да нямат необходимия бюджет, за да влязат в една от големите регионални лиги,

тази среща е от голямо значение и за двата отбора. Въпреки че мачът изглежда с демонстративен характер, и двата балкански отбора могат да се докажат с организация и фенски измерения.

Още от самото начало е ясно, че нито Локомотив Пловдив, нито Вардар Скопие могат да участват на голяма сцена,

но въпроснят мач в неделя от 18 часа в зала СИЛА дава възможност и двата клуба да покажат, че заслужават в бъдеще да са там.

За Вардар Скопие пътят е по-лесен, защото отборът от Северна Македония е в първото ниво в страната си и просто се нуждае от необходимия бюджет.

За Локомотив Пловдив всичко изглежда различно: Отборът търси спонсори и ще си проправи път през 2-ра Българска баскетболна лига. Освен това АБА (Адриатическата баскетболна асоциация) отказва участието на български клубове този сезон, а и от Локомотив Пловдив също не са подали официално заявление за служебна проверка от сдружението. Ако обаче българският отбор успее, може да бъде поканен на други международни турнири от най-висок клас и да кандидатства за ABA-2 в бъдеще.

Ако пловдивчани си проправят път към елита на България,

то от АБА межу да направят поредно изключение както през сезон 2014/2015, когато в АБА лигата участва Левски (София).

Затова, подкрепете Локомотив в неделя от 18 часа срещу Вардар в зала СИЛА. Има подготвени изненади за феновете, затова заемете местата си до 17.20 часа.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?