61

Черно тото и в баскетбола! Вижте мнението на спортния министър

Жесток скандал с черно тото разтърси и баскетбола. "Има кой да гледа, кой да разследва и кой да наказва уговорените мачове в българския баскетбол", обяви по този повод служебният министър на спорта Георги Глушков, който коментира скандала с бившата националка Теодора Динева, чиито права бяха спрени от ФИБА.

Легендата каза, че и като президент на федерацията, сега и като временен министър, е твърд в битката с всичко, убиващо спорта.

"Като президент на БФ Баскетбол преди 7 години сключих договор срещу заплащане фирма да осъществява мониторинг на залози във водещите спортове в Европа. От 4 години Sportradar дава сигнали към ФИБА, към БФ Баскетбол и съответно към Главна дирекция "Национална полиция". След сигнали, подадени от Sportradar, аз в качеството си на президент на федерацията осъществих връзка с ФИБА", обясни пред bTV Глушков.

"Твърдо против подобен род действия на спортисти съм. Теодора Динева, след като е имало индикации, е с временно спрени права от ФИБА. Имаме специален човек във федерацията, който от една година има такава длъжност - офицер за феърплей. Той е връзката на ФИБА с тази фирма, БФ Баскетбол и "Национална полиция". Разследващите не са ни давали информация точно за какво. Имали са комуникация с нея и са установили вина", коментира още спортният министър.

Глушков не изключи да става дума за уговорени мачове и в родния шампионат. "Не бих искал да правя предположения, държа на официалната информация. Нека всички да знаят, че има кой да гледа, кой да разследва и кой да наказва. Като президент съм бил и ще бъда твърд, сега и като временен министър на спорта, срещу всичко, убиващо спорта", завърши Глушков.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?