Следвайте ни

Баскетболистките от Академик с лагер на ММЦ в Приморско

viber icon

Напук на немотията баскетболистките на Академик Пловдив са на лагер на морето. Елена Петрова заведе младите си надежди в ММЦ в Приморско.

Пловдивските баскетболистки опитаха непривични за тях спортове, като катерене по стена и стрелба с лък. Първото им се удаде много добре, докато във второто напомниха за отбора от времето на шефката им Тодорка Николова, когато баскетболистките се прегръщаха след кош като футболисти след гол - толкова рядко. Наблюдателни твърдят, че младите студентки са запазили "поразяващите си ръце" за мачовете от новия шампионат.

Апропо, стана ясно, че Академик Пловдив - жени ще участва наесен на четири фронта - до 12 г., до 14 г., старша възраст и жени. В пловдивския клуб засега спазват стриктно Кубертеновия принцип, че по-важно е участието. Всъщност победата е в самото съществуване на женския баскетбол под тепетата. Мачовете отново ще се провеждат в зала "Олимпиада", засега.

В женския отбор промени няма да има - ще се налагат местни кадри. Академик Пловдив е един от малкото отбори, които са извадили и баскетболистки за чужбина. Припомняме, че преди 3 години 13-годишната тогава Анастасия Калева стана част от школата на Мерчеде Алгеро в Италия.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?