64

Баскет националите с втори успех в евроквалификациите

Мъжкият национален отбор на България по баскетбол записа втората си поредна победа в предварителните квалификации за Европейското първенство през 2025-а.

Селекцията на Росен Барчовски надви състава на Румъния с 84:72 (29:19, 12:15, 23:20, 20:18) в зала “Арена Самоков”.

В основата на успеха на националите ни бе голямата звезда на тима Александър Везенков, който не бе никак далеч от това да запише трипъл-дабъл - 28 точки, 15 борби и 7 асистенции за коефициент на полезно действие от 40. 

По този начин българският отбор набра инерция преди участието си на ЕвроБаскет 2022, което започва в четвъртък. Първият съперник на трикольорите в грузинската столица Тбилиси ще е световният шампион Испания, като мачът ще се проведе в четвъртък от 14:30 часа българско време.

Така, след първите два мача в предквалификациите, отборът на България заема първото място в своята група “F” с перфектен баланс от 2-0, какъвто е и този на Португалия, който също записа два успеха над Кипър и Румъния.

Следващият мач на българския тим от пресявките за ЕвроБаскет 2025 е гостуване на Португалия на 10 ноември. Три дни по-късно трикольорите пътуват и до Кипър за четвъртата си битка в групата.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?