Следвайте ни

Балкан - Академик Бултекс 99 по БНТ 3 на 9-и март

viber icon

Първенството на НБЛ навлиза в заключителния трети етап за сезон 2018/19. След паузата на националните отбори, е време да се върнем към родния ни баскетболен елит, а предстоящите сблъсъци са повече от обещаващи и също така могат да бъдат решаващи за предстоящите "Плей офи" след последното завъртане между отборите. 

Третият етап  ще премине при следната схема. Отборите имат по 4 домакинства и 4 гостувания. С домакинско предимство обаче са тимовете, които са по-напред в класирането. По този начин, първият в класирането ще гостува на отборите от дъното (6,7,8 и 9 място), а ще бъде домакин на съперници от 2,3,4,5 позиция в подреждането. Иначе казано, всеки тим в топ 5 приема на собствена земя 4-ма съперници, намиращи се непосредствено под тях в таблицата и гостува на останалите 4 отбора от първенството. които са още по-надолу в подреждането или пък са с по-добро класиране.  Отборът, намиращ се на шесто място домакинства в срещите срещу тимовете, заели 7,8,9 и 1 място, а гостува в двубоите срещу 2,3,4 и 5 място. Съответно по същия принцип седмия в подреждането приема у дома отборите, подредени на 8,9,1 и 2 място и гостува на тези на 3,4,5 и 6 позиция. Същата методика следват и останалите участници в НБЛ.

Българският баскетбол се завръща на 9-ти март, когато се дава началото на третия етап с двубоите от 19 кръг на НБЛ. В него ефирният сблъсък ще бъде този между Балкан и Академик Бултекс 99 от 18:00 ч. Ето и останалите срещи, които ще бъдат излъчени пряко по БНТ 3 до приключването на третия етап от НБЛ:

20 кръг (16 март) Балкан - Рилски спортист

22 кръг (28 март) Левски Лукойл - Балкан 

23 кръг ( 02 април) Левски Лукойл - Берое

24 кръг (11 април) Левски Лукойл - Академик Бултекс 99

25 кръг (14 април) Левски Лукойл - Рилски спортист

26 кръг (18 април) Рилски спортист - Спартак Плевен

27 кръг (24 април) Берое - Балкан

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?