Александър Груев ще е помощник треньор на Академик

Йордан Янков ще е старши треньор на Академик, а помощник ще му бъде досегашният капитан на студентите Александър Груев, обяви президентът на баскетболния клуб от Пловдив Васил Врачев. В новата структура влизат Александър Камарашки (зам.председател), Тина Димитрова (спортен директор) и Асен Николов (директор на ДЮШ). Последният ще се грижи Академик да е отбор за пример със своята академия и играчите, които ще отгледа в нея.

"Мисля, че направихме една добра структура за развитието на клуба. Продължаваме да се стараем да развиваме клуба в положителна посока. Да се надяваме, че в близките години ще имаме страшно много успехи при подрастващите. Имаме много деца и от доста години в клуба се набляга на детско-юношеската школа и ми се иска да сме в Топ 3 на България при подрастващите. Ще се стараем и мъжкият отбор да не пада като ниво от това, което беше през миналите години", каза президентът на Академик Васил Врачев пред репортерите.

Голямата болка на силния човек сред студентите с оранжева топка е липсата на собствена зала за тренировки. В момента Академик ползва залата в Спортното, но при толкова деца няма как да се води нормален процес. От Община Пловдив са определили петно около Спортното за нова чисто баскетболна зала, като даже са заделили и финанси за проектиране. Хубаво е обаче да успее да се намери инвеститор, тъй като без зала няма как да се получи. "Налага ни се да пътуваме до залите в Маноле и Перущица, за да тренираме и играем мачове. Това натоварва двойно бюджета ни", казва Врачев.

Президентът изрази надежда тази година да успеят да намерят повече спонсори за отбора. С тази нелека задача се е нагърбил зам.председателят Александър Камарашки.

Васил Врачев, председател: Продължаваме да опитваме да развиваме клуба в положителна посока, привличайки нови лица. Надявам се да бъдем в тройката на България при подрастващите, а мъжкият отбор да не отстъпва от качеството, което изгради в последните години. С Асен Николов се познаваме от 20 години и мога да кажа, че е свършил най-много работа. Важно е да работим в екип, никой не е повишен или понижем. Имаме много деца и трябва да им обърнем внимание, затова решихме да наблегнем повече на школата. Всички ще си казват мнението, на мен също ми се правят забележки, когато не съм свършил нещо. Няма място за сръдни, знаем се с тези хора отдавна и можем да работим заедно. Бюджетът ще бъде същият, надявам се с помощта на г-н Камарашки да намерим нови спонсори, защото разходите се вдигат всяка година. Остава мечтата ми да направим отбор в А група, който да даде възможност за по-добър преход на юношите към мъжкия баскетбол. Искахме Балканската лига да се прекрати и да бъдем обявени за шампиони, след като спечелихме редовния сезон, но ръководството на Лигата реши да има финали през септември. Ще ги изиграем. За школата искаме да направим хубава селекция в детската възраст. Искаме да оставим следа в тази насока и смятам, че сме близо да го постигнем. Винаги сме участвали с над 10 отбора, включително при най-малките от 1 до 4 клас. Трябва ни обаче поне още една зала. Има одобрено петно на гърба на залата към Спортното училище и отделена минимална сума за проект. Важно е да имаме собствена зала за тренировки. Няма как да вкараме 10 отбора да тренират в рамките на 3-4 часа на едно място. Не е нормално да имаме толкова деца и мъжки отбор и да се молим наляво надясно къде да играем.

Александър Камарашки - заместник председател:  Радвам се да стана част от тази организация, израснал съм с баскетбола и исках да работя в него. Има много потенциал в Пловдив за този спорт, желаем да се борим за челни места в класирането, а защо не и за участие в евротурнирите занапред.

Йордан Янков - старши треньор: Благодаря за доверието. Основната ни цел е да има повече хора в залата и повече деца да играят баскетбол. Надявам се да можем да развиваме подрастващите от школата, с които някой ден да се гордеем. Поканил съм и треньора в школата Йордан Иванов да помага и на мъжкия отбор винаги когато има възможност. Вече имам добър стаж в НБЛ като помощник на известни специалисти. Вероятно ще правя грешки, но именно затова ще разчитам на всички хора около мен. Ще опитаме да изградим ядро от български състезатели, като ще разчитаме и на момчета от школата. Ще допълним състава и с чужденци. Васил Бачев остава, водим преговори с Мартин Сотиров и Адриян Секулов, нашето желание е да ги задържим. Около тях ще градим ядрото на отбора.

Александър Груев - помощник треньор: Благодаря на ръководството за доверието и за това, че ми дава шанс да остана в баскетбола. Над 20 години съм на игрището и беше естествено да продължа да предавам опита си. Ще направя всичко възможно да помогна на младите.

Асен Николов - главен треньор на школата: Вършил съм си работата старателно и с големи сантименти към клуба. Ще се опитам да помогна на останалите треньори в школата и особено на Данчо Иванов, тъй като той е бъдещето на клуба. Почти сигурно през септември той ще гостува и ще премине стаж в голям европейски клуб, участник в Евролигата.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?