Академик взе втора победа в Балканската лига

Академик Бултекс 99 спечели втора победа в Балканската лига, след като надви черногорския Ибар със 79:69 (23:12, 19:22, 21:23, 16:11) навън. Студентите са с пълен актив в надпреварата. Двубоят започна с един час закъснение, тъй като тимът на Асен Николов не излезе да загрява заради изключително студената зала в Рожайе. Все пак мачът се състоя, а пловдивският тим водеше почти през цялото време.

След равно начало Академик Бултекс 99 дръпна с 10 точки след първата четвърт след серия от 13:0. След това двубоят се превърна в постоянна гонитба, като няколко пъти домакините стопяваха пасива си до 4, 3 и дори 2 точки 3 минути преди края. На почивката авансът бе 7 точки в полза на студентите. С агресивна защита и добра стрелба от тройката баскетболистите на Ибар опитваха да догонят съперника, но тройки в решителни моменти на Тенчо Тенчев, Шакир Смит, Уил Пери и Васил Бачев, включително в самия край на мача за серия от 8:0, подпечатаха заслужения успех на пловдивчани.

Шакир Смит, Васил Бачев и Уилям Пери вкараха по 1 точки за победителите. 14 точки отбеляза Тенчо Тенчев, а с дабъл-дабъл от 12 точки и 11 борби се отчете Обрад Томич.В четвъртък Академик Бултекс 99 гостува на Пея в Косово в третия си мач от Балканската лига.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?