Следвайте ни

Академик в една група с абонати за Балканска лига

viber icon

Академик Пловдив и Берое се падат в една група за новия сезон в Балканската лига, стана ясно от тегления днес жребий за надпреварата в офиса на Деласпорт.

Кошмарът на Берое от миналия сезон - шест победи за Академик от 6 мача, и Балкан бяха във втора урна при жребия, което изключваше среща помежду им. От четвърта урна Берое се падна в потока на Академик

В първата фаза тимовете ще играят по системата всеки срещу всеки на разменено гостуване. Най-добрите четири от всяка група ще се класират за следващия етап.

Жребият: 

Група А: Апоел Галил Елион (Израел), Балкан (България), Куманово 2009 (Северна Македония), ФМП Академия (Северна Македония), Пея (Косово)

Група B: Ирони Нахария (Израел), Академик Пловдив (България), ТФТ (Северна Македония), Берое (България), Сигал Прищина (Прищина)

Две свободни места за отбори от Черна гора и Израел ще бъдат пазени до 9 септември. Ако има желаещи, групите ще станат с по шест отбора

Шампионът в турнира Апоел Холон също може да се включи в надпреварата директно от втория етап, като срокът да потвърди дали ще участва отново в нея е същият.

Ако Апоел Холон откаже да се състезава в Балканската лига, втората фаза ще представлява Топ 8, а ако реши отново да участва – отборите в нея ще са девет.

Сезонът в Балканската лига стартира на 12 октомври.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?