64

Академик помечта срещу Балкан, но се срина минута преди края

Академик приключи участието си в плейофите на НБЛ след драматична загуба с 61:55 в четвъртфинала срещу Балкан. С успеха в "Арена Ботевград" домакините триумфираха с 2-1 победи в серията. Пловдивчани не успяха да повторят подвига си от миналия сезон и отпаднаха от битката за медалите.

Всичко важно се случи минута преди края. Балкан, който влезе в последите 60 секунди с 2 точки преднина (55-53). Академик атакува, топката попадна у Дейшон Найт, който абсолютно неподготевен стреля от тройката. Точно този аспект от играта куцаше много на пловдивчани, които завършиха с 3 успешни стрелби от 28 опита в мача. За капак и реферите свириха крачки на Васил Бачев в най-ценните секунди от двубоя. Крис Минков вкара тройка, а Балкан поведе с 5 точки 24.8 секунди преди края (58-53). Гуджино изпусна тройка след таймаута, а докрая Балкан удържа победата.

Крисчън Джоунс записа 17 точки и 10 борби за успеха. С 10 точки се отличи Дерик Маркс. Мача пропусна Николай Грозев, както и юношите Александър Гавалюгов и Михаил Гавазов.

За Академик Пловдив 15 точки реализира Дейшон Найт. Васил Бачев добави 11 точки.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?