Академик Бултекс 99 взима нов пойнт гард до седмица

Йордан Янков бе в ролята на старши треньор на Академик Бултекс 99 при загубата от Балкан в Ботевград. След срещата наставникът сподели и впечатленията си от нея и обясни причините за поражението.

„Може би не се бяхме подготвили достатъчно добре за мача, а Балкан игра доста по-добре“, смята той.

Любопитното е, че в мача Академик Бултекс 99 не изпълни нито един наказателен удар. „Не искам да коментирам каква е причината. Играехме този мач като всеки друг. Мисля, че не сме били по-малко агресивни или пък да стреляме само тройки. Каква е причината не мога да ви кажа“, заяви Янков.

Той коментира и липсата на Асен Николов, който бе наказан за този двубой: „Със сигурност се отрази. Той е опитен треньор, вече толкова време е начело на отбора. Опитахме се да компенсираме с енергия и колкото можем да играем, но се видя, че Балкан е силен противник и не е случайно, че са първи за момента.“

Йордан Янков коментира и отсъствието на Тенчо Тенчев: „Той беше болен. Снощи вечерта разбрахме, че има температура и не смятахме, че е хубаво да играе в този мач.“

След седмица Академик Бултекс 99 приема Рилски спортист в опит да се реваншира за загубата от този съперник в Самоков. „Мисля, че можем да се противопоставим на Рилски спортист. Ще се подготвим за мача, въпреки че имаме и гостуване в Балканската лига. Ще се опитаме да направим всичко възможно да играем добре и в крайна сметка да победим“, смята наставникът.

Той разкри, че селекцията на Академик Бултекс 99 още не е завършила. „Мисля, че се готви още една промяна, но не мога да коментирам. Става въпрос за позиция пойнт гард“, сподели Янков, като обясни, че за момента в клуба не са се спрели на конкретен баскетболист.
 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?