Следвайте ни

Академик Бултекс 99 се раздели с квартета чужденци 

viber icon

Сезонът за четирима баскетболисти на Академик Бултекс 99 приключи преждевременно. Заради усложнената обстановка около Covid 19 двамата американци сред студентите - Шакир Смит и Седрик Боуен, отлетяха още в петък за Тусон (Аризона) и Мариета (Джорджия).

Същото, но за родния си град Плевля, ще направи в петък и черногорецът Василие Кнежевич. Четвъртият, който си стегна багажа, е Мартин Сотиров. Той също се прибра при роднинуте си в Ниш.

"Следим внимателно обстановката. Ако се наложи да доиграем сезона, ще привлечем четирима юноши на мястото на напусналите", коментира треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов.
Вероятността сезонът да се доиграе обаче е минимална. Клубовете от Националната баскетболна лига се споразумяха да вземат решението за бъдещето на настоящия сезон до 29 март. Това стана по време на скайп среща във вторник сутрин, на която участваха представителите на всички отбори от мъжкото първенство.   

Отборите насрочиха за 30 март следващата среща на НБЛ, на която трябва да вземат крайно решение. 

В Академик Бултекс 99 ще намерим начин за справяне и финансово със ситуацията, катерорична е Тина Димитрова, спортен директор на клуба.

"Нашият спонсор няма да спре да дава пари в тази ситуация, човек, който дава пари и в момента на болници и други, той е невероятен. Погрижили сме се за всички, говорили сме с играчите, те са наясно със ситуацията, уведомени. Тук, в ситуацията на подобна криза, винаги ще има губещи, но мисля, че ще са доволни. Същото важи и за треньори на подрастващи, говорили сме с президента за това нещо," увери Тина Димитрова.

Спонсорът на Академик - Бултекс 99 - дари голямо количество защитни гащеризони, защитни очила, санитарни трислойни полумаски и ръкавици от винил за екипите в инфекциозното отделение на Александровска болница, борещо се с коронавируса.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (1)

Никола

Никола

19.03.2020 | 09:27

Само като чуеш Врачев и Тина , обръщаш се и пускаш водата.................

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?