Академик Бултекс 99 клекна пред Левски накрая

Левски Лукойл записа 12-а си победа в НБЛ, като се наложи над Академик Бултекс 99 с 87:75 (22:20, 18:20, 25:22, 22:13). "Сините" не стигнаха лесно до успеха, като едва в последните 7-8 минути от двубоя успяха да решат нещата в своя полза.

Левски започна убедително мача, но бързо загуби концентрация и позволи на Академик да се върне в мача. Във втората част пловдивчани дори поведоха, в един момент с 8 точки.

В последните минути от полувремето "сините" си върнаха предимството, а почивката дойде при 40:40. Дейшон Найт движеше цялата игра на гостите, като само за 17 минути имаше 18 точки и три асистенции.

Цялата трета четвърт премина в непрекъсната размяна на водачеството и поредица от равенства, като силното включване на Никола Маравич за Левски бе неутрализирано от отличните изяви на Питър Олисемека.

Именно Маравич обаче даде тласъка за "сините" в края на третата и началото на четвъртата част, за да поведат те с най-голямата си преднина в мача, с 6 минути до края.

Малко след това двубоят вече бе решен, като за първи път един от двата състава имаше двуцифрен аванс, и за Левски задачата стигаше до там да задържи контрола.

Деян Иванов завърши с 20 точки за успеха, Патрик Рембърт добави 14, Никола Маравич се отчете с 12.

За пловдивчани Дейшон Найт бе най-резултатен с 26 точки, Васил Бачев отбеляза 16, а Олисемека се отчете с 14 точки и 16 борби.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?