Подай сигнал

Спорим с Ниш за Топ 3 като "най-добро място за инвестиции"

Бизнес зона

от Марица вест. 728 прегледа 0

Спорим с Ниш за Топ 3 като "най-добро място за инвестиции"

Пловдив е в челната тройка в категорията Стратегия по привличане на преки чуждестранни инвестиции (FDI strategy) в ранглистата "Европейски градове на бъдещето 2018/2019 (SmallEuropeancities of theFuture 2018/2019). За това се похвалиха вчера от Общината. Регионът на Пловдив заема почетното 4-то място в същата категория в класацията на авторитетното британско издание „Файненшъл таймс“.

Това е поредното изключително високо признание за упорития труд и последователна политика на община Пловдив и бизнеса при успешното промотиране на предимствата на града като място за международни инвестиции.

Признанието е изключително високо поради това, че град Пловдив и регионът са поставени в Топ 10 в категорията "Стратегия по привличането на преки чуждестранни инвестиции" и в настоящата класация те са единствените български представители в Топ 10. Начело в класацията за "Европейски град на бъдещето 2018/2019" са унгарският град Дебрецен и британският Дерби. В класацията по региони единствените, които изпреварват нашата област, са Хелзинки, Айндховен и Ниш. През последните години именно Ниш е най-бързо развиващият се район в Сърбия. Според информация на "Марица" дори китайците от Хайнан груп, които от 9 месеца чакат решение за концесията на летище Пловдив, вече избирали между Ниш и Солун за място на своите инвестиции в Източна Европа.

Коментари