Спипаха 15 пушачи в нарушение

Инспекторите от Регионалната здравна инспекция издадоха 16 предписания за нарушение на забраната за тютюнопушене на обществени места в Пловдив и областта  в периода 5-11 юли. За това информираха от нейния пресцентър. Прави впечатление, че през последно време се хващат доста нарушители на забраната за пушене на цигари на обществени места.

От 28 юни до 4 август бяха издадени 11 предписания за нарушения на забраната, а от 21 до 27 юни  един акт и 12 предписания. От РЗИ призоваха гражданите и бизнеса да спазват наредбите, тъй като въпреки отпускарския период инспекциите ще зачестят и при всяка нарушение ще се налага санкция за виновника.

От 5 до 11 юли в Пловдив и областта са извършени 107 проверки за спазването на забраната за тютюнопушене на обществени места. Инспектирани са 46 закрити обществени места, 15 детски и учебни заведения и 10 открити обществени места. Извършени са 181 проверки по текущ контрол и 20 проверки по регистрацията. Здравните инспектори са реагирали и на три сигнала, подадени от граждани и институции.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
инспектор на свободна практика

инспектор на свободна практика

14.07.2019 | 15:21

Пари за пенсии няма, а да хрантутим мазни кл*ти*урци, които само дебнат да турят нещо в джоба по либералния начин - може! ДОКОГА???

Отговори
1 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?