Подай сигнал

Спипаха 15 пушачи в нарушение

Здравеопазване

от Румен Златански 673 прегледа 0

Здравните инспектори издадоха 16 предписания за нарушаване на забраната за пушене на обществени места

Инспекторите от Регионалната здравна инспекция издадоха 16 предписания за нарушение на забраната за тютюнопушене на обществени места в Пловдив и областта в периода 5-11 юли. За това информираха от нейния пресцентър. Прави впечатление, че през последно време се хващат доста нарушители на забраната за пушене на цигари на обществени места.

От 28 юни до 4 август бяха издадени 11 предписания за нарушения на забраната, а от 21 до 27 юни един акт и 12 предписания. От РЗИ призоваха гражданите и бизнеса да спазват наредбите, тъй като въпреки отпускарския период инспекциите ще зачестят и при всяка нарушение ще се налага санкция за виновника.

От 5 до 11 юли в Пловдив и областта са извършени 107 проверки за спазването на забраната за тютюнопушене на обществени места. Инспектирани са 46 закрити обществени места, 15 детски и учебни заведения и 10 открити обществени места. Извършени са 181 проверки по текущ контрол и 20 проверки по регистрацията. Здравните инспектори са реагирали и на три сигнала, подадени от граждани и институции.