Подай сигнал

Спецсъдът пусна ученика атентатор от Пловдив

Крими

от Екип Марица 1453 прегледа 0

Спецсъдът пусна ученика атентатор от Пловдив

Апелативният специализиран съд отказа да вкара в ареста 16-годишния ученик от Пловдив, който беше задържан за подготвян терористичен акт.

Магистратите потвърдиха решението на предходната съдебна инстанция момчето да остане под надзора на инспектор от детска педагогическа стая.

Основният мотив е, че детето трябва да продължи да ходи на училище и да остане в естествената си среда.

"Съставът на съда отчете, че е налице обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършител на престъпленията, за които е обвинен; но съдът счита, че той трябва да продължи училище и да остане в естествената му среда. Определението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно и не подлежи на обжалване“, заяви говорителят на спецпрокуратурата Сийка Милева.

"Изцяло се споделят мотивите на първоинстанционния съд. Прие се, че следва съдът да даде шанс на обвиняемия, тъй като скоро е навършил 16 години. Беше му обяснено, че взетото решение от съдебния състав е тежко, и се надяваме да не се повтаря извършеното от него“, съобщи прокурорът Илиян Точев. Прокурор Сийка Милева добави, че момчето в залата е заявило, че осъзнава вината си, предаде Канал 3.

Прокурорите обясниха, че не могат да дават подробности за това какво е казало момчето в съдебната зала, за да не нарушават правата му.

Решението на съда е окончателно.

Коментари


мноо ясно, гешевата плюнка сега ше ръси тъпизми колко са били направили и свършили... пълен фарс е цялата работа, за повдигане на сринат рейтинг и отвличане на вниманието от истинските проблеми..и балъците кълват яко

Аха, съдът се "надява" да не се повтаря извършеното от него действие.... ми и аз се надявам хахахаха това живот на надежди ли ще е?

Едва ли има и в Африка такава жалка съдебна система. "Детето" е можело да убие десетки невинни и нищо . А не мисли ли съда, че благодарение на това решение този ИЗРОД ще има много последователи