Спецполицаи арестуваха абитурент пред родители и съученици

С истински екшън ще се запомни изпращането на абитуриентите от Професионалната гимназия по икономика в Смолян, след като маскирани полицаи задържаха пред събралото се множество от съученици, родители и близки един от абитуриентите. Пред майка си 18-годишния Марин Николов е задържан на кръстовище под училището.


От полицията обясниха, че са получили сигнал, в който се сочи, че лице с неустановена самоличност, придвижващо се с автомобил със смолянска регистрация притежава незаконно автомат „Калашников“. Около 12 часа екип от Специализирано тактическо звено за бързи действия при ОД на МВР – Смолян задържа младежа и претърсва джипа "Мерцедес", с който се движел на абитуриентския си бал. Вътре откриват бутафорен автомат „Калашников“, както и газов пистолет без документи за произхода му. "Младежът е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава. Уведомена е прокуратурата", съобщиха от полицията.


Марин дошиъл за изпращането в училището с джип Мерцедес G-класа. Негови познати предполагат, че вероятно е искал да се снима с оръжията.


"Абитуриентът завършва специалността "Икономика и информационно осигуряване". Никога не е имал лоши прояви. Винаги е бил много патриотично настроен. Обличаше много често тениски с трикольора. С много родолюбиво и патриотично възпитание е. Член е на клуб "Родопски хайдути". Работи като охрана", каза директорката на гимназията Мария Мечкарска.


Тя лично не е била очевидец на ареста, тъй като в двора на гимнацзията вървяла церемония по изпращане на 69 зрелостници и научила за инцидента след това.


Според запознати обаче, момчето има доста самочувствие, което получило покрай редица публични прояви и участие в събития с "Родопски хайдути" и като гайдар, на които все по-често се стреля с пушкала като част от атракцията. Марин има брат в 9 клас в същото училище, който е много по-свит и не обича показност. Батко му пък дори организирал сам прояви, което се харесвало от доста от съучениците му.


"Сигурно е искал да се покаже и тези оръжия са били само за да е център на внимание", предполагат познати на момчето. В гимназията подготвили за всички абитуриенти специален инструктаж за сигурността им по време на бала, как да се държат на пътя, в заведение, но Марин дори не стигнал до класната стая, за да го чуе, когато е задържан.


Присътвали на екшъна обаче казват, че са убедени че вечерта на бала най-примерните абитуриенти ще са на гимназията по икономика, след показното задържане на техния съученик. Не е лошо да има такива показни акция от време на време, да не се самозабравят, коментира една от учителките, пожелала анонимност.


В профила във Фейсбук на момчето се намират много патриотични снимки, сред които обаче е сниман и с вероятно бутафорния "Калашник", който му развали празника.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?