Подай сигнал

Спас Русев на вернисаж в Пловдив

Култура

от РУСЛАН ЙОРДАНОВ 446 прегледа 0

Спас Русев

Митичният колекционер Спас Русев присъства на откриването на изложбата на художника Стефан Николаев в галерия „Сариев“ в Пловдив в вечерта. По-късно той вечеря в ресторант „Хемингуей “ в компанията на твореца и на галеристката Веселина Сариева.

„Спас Русев е известен колекционер и почитател на творчеството на Стефан Николаев. Той дойде и на предишната му изложба в Пловдив“, каза пред „Марица“ Веселина Сариева.

Русев дойде и за откриването на Европейската столица на културата на 12 януари, но тогава никой не го забеляза в шумотевицата, допълни Сариева. Преди време бизнесменът уважи и друг артистичен проект – изложбата на три поколения идтъкнати художници Недко, Димитър и Митьо Солакови.

Русев тогава заяви, че Галерия „Сариев“ е върнала интереса му към съвременното българско изкуство, а самият Недко е един от любимите му български творци. Възпитаникът на Пловдивското спортно училище е собственик на богата колекция, предимно на чужди световноизвестни автори. Той често сам организира и впечатляващи арт форуми.