Подай сигнал

Сопраното Соня Йончева защити Пласидо Доминго

Култура

от ГАБРИЕЛА ЛАЗАРОВА 642 прегледа 0

Сопраното Соня Йончева защити Пласидо Доминго

Соня Йончева подкрепи във Фейсбук Пласидо Доминго след обвиненията, които той получи за сексуален тормоз. Певицата написа в профила си:

Истински джентълмен, филантроп, артист, очарователен и мирен човек, който е посветен на новото поколение певци по най-смирения и уважителен начин. Познавам Пласидо от близо 10 години и за мен винаги е било голямо удоволствие да работя с него. Рядко днес можете да намерите човек, който уважава повече работата си, колегите си, екипа на всеки театър и феновете му. Незаменима фигура в нашата индустрия, той, повече от всеки друг, доказа, че успешната кариера зависи само от работата и таланта, нищо друго не може да ѝ помогне или да я унищожи! Пласидо Доминго

Думите на Йончева предизвикаха стотици коментари, сред които и този на световноизвестния цигулар Мичо Димитров.

Браво, Соня! Той наистина е страхотен човек! Той е обичан от .... поне 3 поколения! Бог да благослови огромния му талант и невероятните му постижения и нека продължава да помага на по-младите поколения оперни певци!

Един от най-влиятелните мъже в света на операта бе обвинен в сексуален тормоз от страна на осем певици и една танцьорка, предаде преди дни Асошиейтед прес. Освен деветте обвинителки половин дузина други жени са споделили за новинарската агенция, че непристойните опити за сближаване от страна на Пласидо Доминго са ги накарали да се чувстват неудобно.