Подай сигнал

След санитарна сеч: Цял квартал брани парк от застрояване

Теренът в квартал"Северен" до хотел "Санкт Петербург" е частен, но е отреден за зелена площ

Пловдив

от Валентина Йеремиева 2056 прегледа 0

Санитарна сеч в пространството между ул. "Сава Муткуров" и "Полковник Дрангов" предизвика протести в квартала. Теренът е частен, но е отреден за зеленина, и ние искаме тук да има парк, категорични са гражданите. Те се притесняват, че имотът с площ близо 20 дка ще се застрои, което означава, че цялата зона от южната страна на парк хотел "Санкт Петербург" ще бъде лишена от място за отдих. Живеещите в квартала започват да събират подписка до Община Пловдив с искане да не се променя предназначението на терена.

Кметът на район "Северен" инж. Ральо Ралев обясни, че санитарната сеч е извършена по молба на собственика на имота и въз основа на становището на комисията, че дърветата са изгнили. "Отрязани са пет дървета и саморасляци. В районната администрация не са внасяни документи за строеж на сграда на този терен", каза инж. Ралев.

Общинската земя беше вкарана навремето като апорт в смесеното дружество "Пълдинтур инвест", след което теренът беше продадена на фирма "Парадайс гардън резидентс" с едноличен собственик Байрям Сали Солак. В строителния бранш се твърди, че зад дружеството стои йорданецът Таха Рахман, но в търговския регистър няма данни за подобна свързаност.

Коментари