След публикация в "Марица": Пресушиха езерото с жабите в Тракия

Предприемачът Георги Чалъмов, който  обеща пред „Марица“, че ще източи водата от изкопът на замразения строеж до кметството в „Тракия“, удържа на думата си. Блатото, което беше дълго близо 30 метра и в него се бяха развъдили жаби, е отводнено по нареждане на Чалъмов.

Репортерите на „Марица“ посетиха мястото и видяха, че два дни след публикацията,  вече няма и следа от водата и жабите. Жителите на квартала отново могат да спят спокойно, без крякането на земноводните и лошата миризма.

Припомняме, че блатото се беше образувало зад кметството в строителна площадка, собственост на бизнесмена Георги Чалъмов. Изкопът е за основите на последната сграда от комплекс „Гербера“. Строежът на офисите обаче е прекратен, след като срокът на строителното разрешение изтече, а от Общината отказаха да го подновят. Освен това администрацията откри и редица нарушения в проекта.

 Предприемачът бе планирал да свърже "Гербера" със сградата на кметството. След като от Общината са отказали да удължат срока на строителното разрешително, предприемачът е прекратил всякаква дейност на обекта. Изкопът пък се беше напълнил с вода по време на големите дъждове и бе заприличал на рибарник.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?