Подай сигнал

След публикация в "Марица": АПИ отговаря за Асеновградско

Пловдив

от Екип Марица 2900 прегледа 0

Площадката на фирмата се намира между Агрия и КЦМ

При реконструкцията на път IІ-86 Пловдив - Асеновград вложеният в долните пластове от насипа на пътното платно претрошен бетон отговаря на изискванията на Техническата спецификация на Агенция "Пътна инфраструктура" и е одобрен от инженера по материали в екипа на строителния надзор на обекта. Това съобщиха от АПИ по повод на разследването на „Марица“ от 21 март "Бетонът от „Каменица“ отиде под Асеновградско“.

След уплътнението на пластовете, изпълнени от претрошен бетон, са направени изпитвания за тяхната носимоспособност от лицензирана лаборатория, която е издала съответните протоколи. Те са проверени от инженера по материалите и отговарят на всички изисквания, обясняват още от Пътната агенция.

Както "Марица" писа, част от натрошените бетонни фракции от разчистването на терена на бившата пивоварна "Каменица" са вложени в реконструкцията на Асеновградско шосе. Това е станало по договор между фирма "Ростер", наета да събаря старите сгради, и ИСА 2000, изпълнител на разширението на пътя от Пловдив до Асеновград.